LED Lys

LED lys for innfelling på gjerdestolper eller annet. 

Vindex Brosjyre

NB: Led lysene har GUL-HVIT farge.
(Fargetemperatur er 3000 grader Kelvin)

Vi leverer små halvmåne LED-lys som monteres inn i stolpene.

LED lamper på to sider

LED lamper på to sider

Dette er en pyntebelysning beregnet for montering på gjerdestolper. Det er innfellbare lamper som har et hus av aluminium med en halvsirkel formet lyskjegle med varm-hvit lys. Lampen er av typen LED slik at det drar veldig lite strøm, bare 0,4 W per lampe som har svært lang levetid. En kan benytte en fotocelle som slår automatisk av og på lyset i forhold til mørket. En strømforsyning gir 12 Volt spenning som benyttes for LED belysning.

Lampene har en IP65 klasse mens fotocellen har IP68 klasse. Strømforsyningen har også klasse IP67. Alt utstyr er CE  og RoHS godkjent der det er krav til slikt. Anlegget krever ikke montering av installatør med unntak av strømuttak dersom det ikke finnes.

Systemet består av strømforsyning, lamper, fotocelle (ikke påkrevet men anbefalt), «T» 20140104_152045koblinger og forbindelsesledninger. Hele systemet er levert med ferdige støpte og tette kontakter slik at koblingen blir veldig enkel. Ledningene legges inne i tverrstagene og koblingene inne i selve stolpen. Alt blir skjult inne i selve gjerdet, rekkverket eller leveggen din.
NB: Forbehold om det er plass for ledningene dersom stolpene er fylt med betong!
Anbefalt plassering er midt på stolpen sideveis og rett under stolpehatten. Da blir det enkelt å koble og å plassere ledningene før hatten påsettes og dekker det hele.

Led Stolpelys

Selve lampen leveres med 1,0 meter ledning og påsatt kobling. Bor et 20 mm hull i stolpen. Plasser hullet sentrisk og så langt opp som muliggjør handtering av ledninger under hatten inne i stolpen. Her kobles lampene sammen med T koblingene og forlengelsesledningene til neste stolpe.

 

Montering: 

Lampen montert

Man borer først et hull med 20 mm diameter. En god trebor av flat type egner seg godt for å ta hull i stolpen.
Benyttes det en trapp-bor må en være forsiktig og bruke laveste hastighet på boremaskinen slik at boren ikke går for langt inn og hullet blir for stort. Hullet kan godt være større, maks 24 mm men da blir lampen løs og kan lett snu på seg ved berøring utvendig.

Skøyteledning og T-koblinger trekkes gjennom gjerdet og kobles sammen inne i stolpene.

Her er lampen montert og koblet sammen med «T» kobling og skjøteledninger.

 

 

 

Klart for å sette på stolpehetten

Her ser en alt ferdig montert. En trenger ikke spesielt utstyr for å kappe og koble ledningene. Alt skjules i stolpen.

Her kan du se en tegning hva et anlegg med 10 stk lys kan bestå av. Anlegget viser alle komponenter i et system som en kan få. Eksemplet er vår anbefaling med både dimmer og med Fotocelle som strengt tatt ikke er nødvendig om en vil sette inn og ta ut strømpluggen manuelt.

10-sett-lys-eksempel
NB: Led lysene har GUL-HVIT farge.

20140104_152020

NB: Gresset mangler da plenen er nysådd!

Du kan kjøpe LED anlegg i vår nettbutikk her: NETTBUTIKK. Disse LED lysene kan også benyttes andre steder som trapper eller andre steder en trenger litt lys.

Strømforsyning

Fotocelle bygd inn i øvre tverrstag

Hull for å slippe inn lys til fotocelle

 

 

 

 

 

 

NB: Led Lys og utstyr skal ved destruksjon innleveres til godkjent returpunkt av EE produkter i henhold til Forskrift om gjenvinning og behandling av avfall, Avfallsforskriften §1-4, §1-5 og §1-6.
Vindex AS tar imot EE avfall, tilsvarende utstyr som vi selger, helt vederlagsfritt.
NB: Alt av EE produkter er CE godkjent og RoHS sertifisert.